Over ons

pannenkoekEen stukje historie:
De geschiedenis van De Vriendschap gaat ver terug. De eerste eigenaar was Piet Hoogland waarna Klaas en Geertje ruim 45 jaar de uitbaters werden van het monumentale pand. Na het overlijden van Klaas in 1972 werden Gerrit en Alie van de Bogaard de nieuwe eigenaren gevolgd door hun zoon Michel.

Na ruim 25 jaar de scepter te hebben gezwaaid wilde Michel De Vriendschap verkopen. Zijn wens was dat één van zijn oomzeggers het bedrijf zou voortzetten. Dezelfde avond nog zaten Esther – de oomzegger – en haar partner Pieter al aan tafel om over de overname te spreken. Ruim een maand later, op 20 mei 2015, namen zij het over en zo is het historische pand – recent gerestaureerd in Oudhollandse stijl – na 43 jaar in de familie gebleven.

Al sinds de opa en oma van Esther staat De Vriendschap bekend om de heerlijke pannenkoeken die inmiddels een begrip zijn in de regio. Geheel in de traditie van de familie van de Bogaard zetten Esther en Pieter dit familierecept door. Naast de pannenkoeken is er ook een menukaart met heerlijke gerechten. Ook voor een barbecue, bruiloft, het maken van een solex of boottocht in De Eilandspolder kunt u bij hen terecht.

Graag tot ziens!

Pieter en Esther

Scroll to top